dimarts, 2 de febrer del 2010

La Candelera

Desprès de les festes de Nadal i havent passat san Antoni, en que es feia la tradicional subhasta de les potes de porc i el gra que havien recollit els priors, arribava el dia de la festa d’hivern.

En aquests dies de fred, recordo els meus anys joves, i la il•lusió en que esperàvem la festa major xica, o la festa major vella.

Era una festa molt casolana, no tenia la parafernàlia de la festa major del setembre, no hi havia tants convidats, ni tanta gent dels pobles veïns, però tenia un sabor especial, molt propi, molt de casa.

Els actes religiosos eren els mateixos de tots els festanals, completes el dia abans, i el dia 2, missa major i vespres a la tarda, també es cantaven els goigs de la Patrona: “ Gran es vostra puritat i digna de veneració. Socorreu-nos oh Maria de la Purificació.......”

Els àpats, bàsicament muntats amb productes provinents de la matança del porc, prou diferents dels menús del la festa de setembre, on la base era el corder.

Cada any, es llogava un músic o dos, que tocaven a la missa primer, i després al ball que, normalment, es celebrava al Portalet, l’entrada de casa Aytés, doncs a la plaça hi feia molt de fred.

Durant els anys 70/80 en varies ocasions la gent d’Enviny que vivíem a Barcelona, també ens reuníem per tal de celebrar la Candelera.

Aquest any, aprofitant que Mn. Escales es a Barcelona, també s’ha organitzat la festa major vella a Barcelona.

Dissabte, dia 6 de febrer:

A les 12,30.- Missa a l’Església dels Claretians.- Avda. Pare Mª Claret, 45 - 47

Desprès de missa, pels que vulguin quedar-se a dinar: Restaurant TARIT – TAROT, c/ Sicilia, nº. 394.

Els que hi vulgueu assistir, ja ho sabeu allà ens trobarem.